Нові музичні інструменти отримав колектив Луганської обласної філармонії

Чотири нових музичних інструмента отримав колектив Луганської обласної філармонії. Ще шість — найближчим часом. Коштують вони близько двох мільйонів гривень, гроші надійшли з обласної казни. Артисти задоволені, кажуть, інструменти усі на замовлення майстрували в Америці, Франції та Німеччині.

Так оркестр Луганської обласної філармонії готується вже до другого у цьому сезоні концерту. Мелодія, кажуть музики, стала чистішою. Адже у них з’явилися чотири нові, ексклюзивні інструменти: труба, валторна, скрипка та кларнет. Незабаром отримають ще шість.

Усі інструменти майстрували на замовлення в різних країнах світу. Наприклад валторна зроблена у Німеччині зі сплаву міді, срібла та латуні. А ось у склад американської труби окрім цього увійшло ще й золото. А ось кларнет приїхав до філармонії з Франції. Що до скрипки, то вона японська. Більше того — електро. Гриф у неї зроблений із деревини, дека — зі спеціального пластику. Скрипаль ділиться, про таку колектив «Радани» мріяв з початку свого заснування.

телеканал "ЛОТ"