Розглянуто питання щодо створення паркових зон озер Паркове та Чисте

Розглянуто питання щодо створення паркових зон озер Паркове та Чисте

Нараду щодо благоустрою зон озер Паркового та Чистого у Сєвєродонецьку сьогодні, 22 вересня, провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Допомогу місту у благоустрої цих водоймищ та прилеглих територій нещодавно ініціював голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Як було зазначено на нараді, основною задачею наразі є забезпечення цих озер водою.

Присутні представники облдержадміністрації, міського управління житлово-комунального господарства, а також ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» розглянули варіанти наповнення та підтримки озер Чисте та Паркове.

Останнім часом озеро Паркове підпитувалось виключно з міського водоканалу за бюджетні кошти.

Тож, оптимальним є варіант із включенням у роботу артезіанської свердловини, яка повинна функціонувати постійно.

Озеро Чисте до 2006 року наповнювалося через трубопровід річної води з «Азоту». Потім була облаштована артезіанська свердловина, вода з якої підживлювала озеро. Але через несвоєчасну сплату за електроенергію подачу води кілька разів зупиняли.

Проте, цей захід здатен лише підтримувати необхідний рівень води. Для підняття рівня потрібна вода з річки Сіверський Донець або інших джерел підземних вод.

Як відзначив Вадим Данієлян, наразі потрібно скласти перелік робіт, поєднати існуючі напрацювання щодо благоустрою паркових зон поблизу водоймищ та визначитися з об’ємом та джерелами фінансування, виходячи з того, що це територія міста, та підтримати обласною програмою.