У Лисичанську поліцейські затримали розбійників

Оперативники встановили та затримали чоловіків, які підозрюється у скоєні розбійного нападу та незаконному позбавленні волі. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

17 вересня двоє невідомих чоловіків, вибивши скло у вікні, проникли до будинку по вулиці Кутузова міста Лисичанськ. Погрожуючи застосуванням пістолету, телескопічною шиною побили 22-річного господаря, заволоділи його майном та грошима, які були в будинку, а потім, вважаючи, що господар віддав їм не усі заощадження, вивезли його у ліс до міста Сєвєродонецька. Деякий час вони намагались вибити з чоловіка зізнання чи є у нього ще гроші, але не добившись поставленої мети, привезли чоловіка у місто Лисичанськ.

На встановлення та пошуки злочинців було орієнтовано особовий склад Управління карного розшуку, Лисичанського відділу поліції, батальйону поліції особливого призначення ГУНП та інших оперативних підрозділів поліції області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особистості підозрюваних. Ними виявились два раніше судимих за наркозлочини місцевих мешканця 27-ми та 28-ми років. Необхідно було встановити їх місце знаходження й провести затримання. Але, до оперативників надійшла інформація, що підозрювані мають намір виїхати з України в РФ або на окуповану бойовиками територію. Негайно на усі блокпости та наряди груп реагування патрульної поліції були надані відповідні орієнтування. Завдяки професійно проведеним оперативним заходам підозрювані були затримані на одному з блокпостів нарядом групи реагування.

Під час спілкування зі слідчими підозрювані своє провини не заперечували та в скоєному зізнались.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 ст. 187 «Розбій» та ч. 2 ст. 146 КК України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.