Засуджено ще одного інформатора бойовиків

Набув чинності вирок Лисичанського міського суду відносно 26-річного місцевого жителя, який сприяв діяльності проросійських терористів так званої «ЛНР».

У 2014 році, коли Лисичанськ перебував під контролем незаконного збройного формування «Призрак», колишній десантник хотів вступити до його лав, але не встиг, оскільки місто було визволено Збройними Силами України.

З серпня 2015 року він за власним бажанням почав збирати для російсько-сепаратистських незаконних збройних формувань інформацію про склад, озброєння, розташування та переміщення сил АТО.

Зібрані дані, у тому числі, намальовані ним карти, інформатор передавав різними каналами зв’язку знайомому бойовикові.

Збирати інформацію йому допомагала знайома офіціантка, яка намагалася встановлювати контакти з українськими військовослужбовцями та персоналом армійських підрозділів, аби вивідувати в них відомості, що цікавлять противника.

Співробітники СБУ затримали пособника бойовиків у жовтні 2015 року. У ході обшуку вони вилучили докази злочинної діяльності.

11 серпня 2017 року його засуджено за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України до 3,7 років ув’язнення. Його спільницю оголошено у державний розшук.