Поліція розшукує двох злодійок, які обкрадають пенсіонерів

Вчора, в м. Сєвєродонецьку сталися дві крадіжки, які, ймовірно, вчинили одні й ті ж самі жіночки. Постраждалі 66-ти та 80-ти років розповіли, що до них прийшли дві жінки, приблизно 55-ти років, худорлявої статури та запропонували придбати мед. Коли пенсіонерки відмовились від пропозицій, торговки попросили принести води. Після уходу «гостей» господарочки виявили пропажу грошей в сумі 6 тис. грн. та 40 тис. грн. відповідно.

Не дивлячись на постійні превентивні заходи, які проводять співробітники поліції, довірливі громадяни продовжують попадатися на гачок жадібних до наживи злочинців. Від таких видів злочинів страждають найчастіше найменш захищені верстви населення – пенсіонери та самотні люди.

Злочин можна попередити!

Як найчастіше нагадуйте своїм батькам про необхідність зберігати пильність та не пускати в квартиру незнайомих, навіть тих, які демонструють посвідчення соціального працівника, медичного представника, чи комунальних служб (через диспетчера можна перевірити, чи працює на підприємстві такий співробітник).

Якщо до квартири наполегливо намагаються потрапити – привертайте увагу сусідів та викликайте поліцію. Обережність не буде зайвою.

  • Обмін грошей здійснюється лише в банківських установах, а не працівниками на дому.
  • Ні в якому випадку не варто купляти товари, які вам принесли додому чи пропонують принести після оплати.
  • Ніколи і нікому не треба показувати або розповідати де зберігаються ваші гроші.

Якщо крадіжку не вдалося попередити, негайно повідомляйте до поліції та максимально ретельно опишіть зовнішність злочинця. По «гарячих слідах» затримується більшість правопорушників, аніж тих про яких заявляють через деякий час.

Будьте пильними та обачними! Не дайте обдурити себе та своїх близьких!