Тепловики залишили без світла частину Сєвєродонецька

Сьогодні, 11 жовтня, працівники Сєвєродонецької ТЕЦ виконували земельні роботи в кварталі «46» міста Сєвєродонецька для ремонту теплової траси. Представник Сєвєродонецького РЕМ для контролю проведення робіт не був викликаний. В результаті чого була пошкоджена кабельна лінія електропостачання 6 кВ. Про це повідомляю на своїй сторінці у Facebook ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання".

Внаслідок цього знеструмлені 16 трансформаторних підстанцій в старій частині міста, без світла в Сєвєродонецьку залишилось більше 5 тисяч абонентів. Без електроенергії залишились дитячі сади, школи, обласна прокуратура, автозаправки та багато інших об’єктів.

На даний момент гостро стоїть проблема ремонту кабельної лінії та відновлення електропостачання. Через фінансові проблеми Луганського енергетичного об’єднання та кризу на підприємстві відсутні ремонтні матеріали та паливо для виїзду ремонтної бригади. Сєвєродонецька ТЕЦ зараз намагається якось допомогти у вирішенні цих питань, але поки що руху немає, абоненти залишаються без електрики.

Нагадаємо, що Луганське енергетичне об’єднання вже протягом 10 місяців перебуває в гострій господарській кризі, що виникла в результаті фінансових санкцій НКРЕКП та арешту рахунків. Через це ЛЕО не має ні копійки коштів – ані на зарплатні, ані на підготовку електромереж до осінньо-зимового періоду, ані на проведення ремонтів... І санкції НКРЕКП, і арешт рахунків стали результатом багатомільярдних боргів споживачів перед ЛЕО.

Вже відомо, що підготовка електричних мереж та обладнання ЛЕО до осінньо-зимового періоду, фактично, зірвана через відсутність коштів протягом року. Це призведе до великих проблем взимку, та може призвести до страшного техногенного та соціально-економічного колапсу на території Луганщини.