Штами грипу «Гонконг», «Брісбен» та «Мічиган» загрожуватимуть українцям

«Гонконг», «Брісбен» та «Мічиган» — три штами грипу цьогоріч загрожуватимуть українцям, кажуть у Міністерстві охорони здоров’я. Та попереджають, «Мічиган»,– найнебезпечніший. Він є підвидом «свинячого грипу» та може призвести до летального наслідку.

В аптеках Луганщини поступово з’являється вакцина виробництва південної Кореї. Але від штаму «Мічиган» наголошують інфекціоністи – вона не допоможе.

Штам грипу «Мічиган» для українців — новий. Смертельно небезпечний та швидко поширюється, кажуть інфекціоністи. Його медики порівнюють зі свинячим грипом, що охопив країну у 2009-му. Інкубаційний період триває – 4-7 днів. Хвороба відрізняється важким перебігом та значними ускладненнями.

В Україні вже з’явилися чотири види вакцини зі штамами вірусу актуальними для цього року. Наразі до центральних аптек області надійшов один: виробництва південної Кореї. Коштує вона близько двохсот гривень. За словами інфекціоністів — з чотирьох зареєстрованих вакцин – саме ця не містить штам «Мічиган».

Тим, хто хоче вберегти себе від небезпечного вірусу, треба зробити щеплення не пізніше листопада. Більшість мешканців регіону зізнаються: грипу не бояться, а деякі вважають — вакцинувати повинні за рахунок держави.

Подробиці у сюжеті телеканалу "ЛОТ":