В Сєвєродонецьку поліцейські завадили крадіжці труб з підприємства

В Сєвєродонецьку поліцейські завадили крадіжці труб з підприємства

16 жовтня, під час патрулювання міста співробітники БПСПОП «Скіф» ГУНП в Запорізькій області, запобігли крадіжці металевих труб з території цеху «Нейтралізації та очищення виробничих стоків» ПАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «АЗОТ». Злочинці, які втекли з місця події, протягом доби були встановлені та затримані поліцейськими.

Бійці батальйону патрульної служби особливого призначення «Скіф» під час патрулювання побачили біля цеху «Нейтралізації та очищення виробничих стоків» ПАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «АЗОТ» автівку, в яку двоє невідомих чоловіків завантажували металеві труби.

Побачивши наряд поліції, вантажники з місця події втекли, а 60-річний водій вантажного автомобілю, залишився на місці та пояснив поліцейським, що чоловіки викликали його для перевезення труб.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів, поліцейські встановили особистості втікачів та затримали їх. Ними виявилися раніше неодноразово судимі місцеві мешканці 31-го та 34-х років.

Поліцейським затримані розповіли, що вони викрали 12 металевих труб з цеху заводу, та через лаз, який вони зробили під огорожею цеху, витягли ці труби та сховали у кущах поблизу проїжджої частини. Викликали вантажне таксі, під час завантаження якого їх і побачив наряд поліцейських.

Даний факт внесений до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 КК України «Крадіжка». Вилучені металеві вироби у якості речових доказів «приєднані» до матеріалів кримінального провадження та передані власнику на зберігання. Слідству належить з’ясувати всі обставини злочину та дати правову оцінку діям кожного учасника події.