Ми приїхали до чарівного Луганського краю

Ми приїхали до чарівного Луганського краю

18 жовтня до Сєвєродонецька завітала делегація вчителів та працівників культури Львівської області.

100 освітян та 30 працівників культури беруть участь вже у третьому етапі обміну між Луганщиною і Львівщиною у рамках проекту "Змінимо країну разом". До нашого міста завітали 5 вчителів, які протягом 10 днів будуть навчати сєвєродонецьких школярів.

Почесних гостей у Сєвєродонецькій міській раді вітав в.о. першого заступника міського голови Сергій Зарецький: «Ми раді вітати гостей зі Львівщини у нашому місті! Хочемо, щоб вони набули досвіду, передали школярам свої знання, вміння та бажання вчитися, а також побачили, яким красивим і привітним є Сєвєродонецьк та містяни. Передавайте нам досвід, традиції, гарну українську мову. Це є культурний обмін, це - професійний обмін. Якщо подивитись глибше, такий обмін - це єднання Сходу і Заходу через діалог конкретних людей у конкретних справах. Це подолання багатьох міфологем, які досі існують в головах багатьох українців, незалежно від того, в якому регіоні країни вони живуть. Так змінюється Україна, так пишеться нова історія!», - наголосив Сергій Зарецький.

Начальник відділу освіти міської ради Ольга Каширіна зазначила, що п’ятеро львівських педагогів перебуватимуть у Сєвєродонецьку до 27 жовтня. «Ми їх познайомимо з нашим містом, відвідаємо театральні вистави, Борівський навчально-виховний комплекс. Заплановано екскурсію до Святогірської лаври. Будемо працювати, відпочивати і ділитися позитивним досвідом у нашій роботі. А п`ятеро наших вчителів поїхали до Львівської області», - зауважила Ольга Григорівна.

Представниця делегації зі Львівщини Надія Мельничук поділилася своїми враженнями від першого дня перебування у Сєвєродонецьку: «Ви маєте, що показати. Настільки нас гарно зустріли. Ми були дуже вражені. Щодо культурного обміну, ми повинні підтримувати з вами наші зв’язки. Не тільки на освітньому, культурному рівні, а ще на студентському рівні, на рівні учнівської молоді. Ми не шкодуємо, що приїхали до цього чарівного Луганського краю. Ми чули, що в ваших вчителів дуже високий фах. Високий рівень й у ваших учнів. Дуже гарні враження від цього першого дня, від вас і ваших щирих, гарних та привітних людей».