Обвинувальний акт щодо спричинення тяжкого тілесного ушкодження спрямовано до суду

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.
     Встановлено, що наприкінці липня 2017 року громадянин Н., в ході розпивання спиртних напоїв спільно з громадянином П., на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, під час сварки з вказаним громадянином, умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень, штовхнув останнього руками в область тулуба, внаслідок чого громадянин П. упав та вдарився головою об умивальник. Надалі, громадянин Н. продовжив побиття лежачого П. ногами в область тулуба, живота та голови, внаслідок чого, спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді: синців, крововиливів, ран, закритої травми живота з розривом правої частки печінки з відривом жовчного міхура, що призвело до внутрішньої кровотечі та як наслідок - смерті громадянина П.
     Обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В жовтні обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 121 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

А.Мамонтова, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури.