Символічне єднання між Луганщиною і Японією

Символічне єднання між Луганщиною і Японією

Це символічне єднання між Луганщиною і Японією, – Юрій Гарбуз та Посол Японії в Україні Шігекі Сумі разом висадили дерева сакури у Сєвєродонецьку

Сьогодні, 31 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та Посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі висадили 20 дерев сакур у Сєвєродонецьку у рамках святкування Року Японії в Україні.

Також до заходу долучилися перший секретар, керівник відділу економіки Посольства Японії в Україні пан Коджі Цуцуі, координатор з питань надзвичайних ситуацій та стабілізації Представництва МОМ в Україні пані Естер Руїз де Азуа та керівництво міста.

Очільник області подякував за допомогу Луганщині від Японії у відновленні інфраструктури та у мирному врегулюванні ситуації у регіоні.: «Це символічне єднання між Луганщиною і Японією, яка є основним донором постраждалих областей Сходу, увічнює нашу дружбу», – наголосив Юрій Гарбуз під час урочистого висадження сакур.

У свою чергу Шигекі Сумі зазначив, що традиційний для його країни цвіт дерев сакури стане радувати містян і нагадуватиме про міжнаціональну дружбу та партнерство між Україною та Японією.

Нагадаємо, що цьогоріч виповнюється 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між східноазіатьською державою та Україною. Для відзначення цієї річниці у квітні 2016 року в Токіо між Прем’єр-Міністром Японії Шіндзо Абе та Президентом України Петром Порошенком 2017 рік було оголошено «Роком Японії в Україні».

З цієї нагоди Посольство Японії розпочало «Кампанію 2500 сакур» із висадження цих дерев, що символізують країну де сходить сонце, по всій території України.

За результатами відбору Посольством Японії було прийнято рішення включити Сєвєродонецьк до участі проведенні «Кампанії 2500 сакур».

Також для всіх охочих доторкнутися до краси та таємничості японської музики у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва відбувся концерт піаніста-віртуоза Темпея Накамури.

Галерея зображень

Символічне єднання між Луганщиною і Японією
Символічне єднання між Луганщиною і Японією
Символічне єднання між Луганщиною і Японією