Відпочили так відпочили.

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримується державне (публічне) обвинувачення за фактом грубого порушення громадського порядку з мотивів неповаги до суспільства, вчинені групою осіб та пов'язані з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії, тобто хуліганство (ч. ч. 2, 3 ст. 296 КК України)
     Встановлено, що в червні 2017 року кампанія осіб перебувала на базі відпочинку «От заката до рассвета» та вживали спиртні напої. Увечері, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, використовуючи малозначний привід та маючи злочинний намір, спрямований на грубе порушення громадського порядку, з мотивів явної неповаги до суспільства, діючи з особливою зухвалістю та нехтуючи загальнолюдськими правилами, спровокували конфлікт з іншими громадянами, які також перебували на базі відпочинку у якості відвідувачів, та безпідставно, підвергли побиттю малознайомих осіб.
     В процесі побиття одна з відпочиваючих стала припиняти хуліганські дії, в наслідок чого чоловіки почали її бити, завдаючи останній численні удари руками по різних частинах тіла. Крім цього, 6 чоловік з компанії відпочиваючих також отримали множинні тілесні ушкодження.
     Під час досудового розслідування, одна з підозрюваних осіб переховувається від слідства та оголошена в розшук, щодо трьох інших обвинувальний акт за ч. 2, 3 ст. 296 КК України спрямовано до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 296 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років, за ч. 3 ст. 296 КК України - до п’яти років.

Д. Ковальчук, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури