«Віконний» грабіжник поніс законне покарання.

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне (публічне) обвинувачення стосовно мешканця м. Сєвєродонецька за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 186, ч. 3 ст. 187 КК України (грабіж поєднаний з проникненням у приміщення, що завдав значної шкоди потерпілому та розбій, поєднаний з проникненням до іншого приміщення).
     Так, 9 березня 2017 року 29-річний, раніше неодноразово судимий місцевий мешканець П. зайшов до ломбарду. На очах у переляканої працівниці, яка встигла закритись в підсобній кімнаті приміщення, через віконний отвір проник до приміщення-сейфу, звідки забрав готівку в сумі 50 тисяч гривень та золоті вироби на загальну суму приблизно 110 тис гривень. Після чого, так само через вікно, втік з викраденим майном.
     Лише після того, як чоловік вибіг з приміщення ломбарду, працівниця змогла натиснути «тривожну кнопку» та повідомити про злочин.
     Крім того, продовжуючи свою злочинну діяльність, в квітні 2017 року, обвинувачений П. близько полуночі підійшов до одного з магазинів, розташованих по вул. Гоголя, де зробив замовлення. Скориставшись тим, що продавець пішла в підсобку за товаром, через віконце проник в приміщення магазину. Погрожуючи продавщиці сокирою, чоловік забрав з каси гроші, алкогольні напої та сигаретні вироби на суму майже 5 тисяч гривень, з якими втік з місця злочину.
     Вироком суду чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень та призначено покарання у виді позбавлення волі на 7 років.

А. Черствая, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури