Розбійний напад на дитину – злочинця засуджено.

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне (публічне) обвинувачення стосовно мешканця м. Сєвєродонецька за фактом скоєння ним розбійного нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (ч. 1 ст. 187 КК України)
     Встановлено, що 30 серпня 2017 року, неодноразово судимий 35-річний місцевий мешканець, погрожуючи ножем, відібрав телефон у 8-річного хлопчика.
     Так, перебуваючи поблизу Центрального ринку м. Сєвєродонецька, чоловік побачив хлопчика, який в руках тримав мобільний телефон. Щоб вчинити злочин без свідків, він пішов за дитиною. Коли хлопчик зайшов до свого під’їзду багатоквартирного будинку по вул. Лісна, між поверхами наздогнав дитину, та, підставивши кухонний ніж до живота неповнолітнього, вихватив з рук мобільний телефон. Після скоєного вибіг з під'їзду та втік з міста події.
     Через декілька годин зловмисника затримано та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
     Вироком суду чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців.

А. Черствая, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури