Нападник на жінок понесе заслужене покарання

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння 5 грабежів та розбійного нападу.
     Встановлено, що протягом листопада 2016 року громадянин Н. з метою заволодіння чужим майном в вечірній час доби скоював на вулицях міста напади на жінок. В ході вказаних нападів громадянин Н. підходив до потерпілих та різким ривком виривав з рук жіночі сумки.
     Одна з жінок вчинила опір грабіжнику. Однак злочинець, з метою реалізації своїх дій, вчинив у відношенні потерпілої насильницькі дії, небезпечні для здоров'я.
     Дії злочинця кваліфіковано за ч.2 ст.186, ч.1 ст.187 КК України тобто відкрите викрадення чужого майна (грабіж) та напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров'я особи, яка зазнала нападу.
     Під час досудового розслідування обвинувачений намагався скритись від слідства на тимчасово окупованій території України, проте його було затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
     Обвинувальний акт направлено до суду. Злочинця очікує справедливе покарання за вчинення інкримінованого кримінального правопорушення.

Довідково: санкція ч.2 ст.186 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 6 років; санкція ч.1 ст.187 КК України – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Б. Саклаков, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури.