На Луганщині з’явиться Центр психічного здоров’я

Центр психічного здоров’яо відкриють на базі обласного наркологічного диспансеру. Працівники медзакладу отримають додаткові можливості для науково-дослідницької роботи, а пацієнти – спеціалізовану допомогу.

Вже три роки Луганський обласний наркологічний диспансер знаходиться у Лисичанську. За цей час у новому приміщенні зробили капітальний ремонт, придбали сучасне обладнання – на все витратили майже десять мільйонів гривень. Зараз тут працює центр замісної підтримувальної терапії, стаціонарне відділення, дві лабораторії: клініко-діагностична та хіміко-токсикологічна. Остання — єдина на Донбасі.

Також на базі наркодиспансеру проводять дослідження вчені Луганського обласного медуніверситету. Цей прилад – імуноферментний аналізатор – дозволяє вивчати особливості імунітету пацієнтів з наркотичною та алкогольною залежністю.

У стаціонарному відділенні одночасно можуть лікуватися три десятка пацієнтів. Приїжджають з усіх районів Луганщини.

А ще допомагають наркозалежним, таких тут майже триста, позбутися своєї залежності. Замість незаконних наркотиків їм під контролем лікаря видають дозволені препарати.

З 1-го січня 2018-го обласний наркодиспансер стане Центром психічного здоров’я, каже керівник медзакладу. В грудні новий філіал відкриють у Рубіжному.

Натепер, у наркодіспансері працює 124 медпрацівника. З відкриттям центру у Рубіжному працевлаштують щонайменше двадцять фахівців.

Деталі у сюжеті "ЛОТ":