Кримінальна відповідальність за порушення Правил дорожнього руху.

     Протягом 10 місяців поточного року Сєвєродонецьким ВП ГУНП в Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 60 фактів порушення водіями правил безпеки дорожнього руху, що призвело до отримання потерпілими тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.
     За вказаний період за результатами проведення досудового розслідування Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою до суду спрямовано 21 обвинувальний акт за фактами скоєння дорожньо-транспортних подій.
     Це ті випадки, коли в результаті ДТП потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження або середньої тяжкості та кримінальне правопорушення кваліфіковане за частинами 1 та 2 статті 286 Кримінального кодексу України.
     У решті випадків потерпілі отримали легкі тілесні ушкодження, в зв’язку з чим у кримінальних провадженнях слідчими прийнято рішення про їх закриття. Стосовно правопорушників складено адміністративні протоколи.
     Всього Сєвєродонецьким міським судом у 2017 році розглянуто 16 обвинувальних актів вказаної категорії. Винні особи засуджені до різних видів кримінальних покарань.

І.Джунь, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури