Шахраї та їх Схеми – будь озброєним!

Шахраї та їх Схеми – будь озброєним!
  • «Родич у біді» - «родич»/поліцейській/інша особа телефоном: сталася пригода → необхідні гроші для визволення з поліції/для лікування постраждалого в ДТП з вини родича/інший привід → перерахуйте гроші на карту/на рахунок мобільного телефону/передайте кур'єрові.
  • «СМС з банку» - Ваша картка заблокована, НЕГАЙНО передзвоніть за номером …→ надайте інформацію про картку: номер, термін дії, CVV-код, пін-код → зараз прийде смс з кодом підтвердження, продиктуйте.
  • «Купівля через інтернет» - низька вартість товару → працює продавець лише по передплаті → товар відсутній/ суттєво нижча якість. Або: Бажаю купити Ваш товар → сплата не проходить, потрібні додаткові відомості карти номер, термін дії, CVV-код, пін-код → зараз прийде смс з кодом підтвердження, продиктуйте.
  • «Вітаємо, Ви виграли автомобіль» - смс про виграш будь-чого → сплатіть податок та забирайте подарунок.
  • «Обмін грошей на дому» - соціальний працівник/працівник іншої державної та комунальної структури пропонує здійснити обмін грошей → в результаті потерпілій отримує фальшивку.

Все це ШАХРАЇ, не бійтеся бути неввічливими, припиняйте розмову з перших же хвилин, не дайте застати себе зненацька та почати панікувати.

Якщо у Вас виникає підозра, що Ви розмовляєте з шахраєм, одразу телефонуйте до поліції 102!