В Сєвєродонецьку поліцейськими проводиться загальне відпрацювання міста

В Сєвєродонецьку поліцейськими проводиться загальне відпрацювання міста

На сьогодні, на території міста Сєвєродонецька проводиться ряд операцій, які спрямовані на стабілізацію криміногенної обстановки в місті, поліпшенню ситуації в сфері незаконного обігу зброї, боєприпасів та активній протидії шахрайствам.
Операція «Трістер» спрямована на активну інформаційну кампанію, яку проводять поліцейські серед населення з метою надання найбільш повної, актуальної та вкрай необхідної інформації про методи та схеми зловмисників, за якими частіше за все довірливі громадяни віддають свої гроші шахраям. Поліцейські розповсюджують інформацію через листівки для громадян, в ході особистих та колективних бесід.
Вилучення зброї, боєприпасів та вибухових речовин є одним з нагальних напрямів роботи Сєвєродонецьких поліцейських. Операція «Зброя та вибухівка», що триває на території області, спрямована на вилучення з незаконного обігу зброї та боєприпасів. Так, період проведення операції дільничними офіцерами поліції у 32-річного місцевого мешканця вилучено предмет, схожий на гранатометний постріл «ВОГ-25». Даний факт зареєстровано в ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 КК України. Триває слідство.
За добу проведення відпрацювання з 21 до 22 листопада силами Сєвєродонецького відділу поліції, бійцями батальйону «Скіф» ГУНП в Запорізькій області та БПОП ГУНП в Луганській області розкрито раніше скоєний злочин, а саме крадіжку грошей з магазину «Фантазія», що мала місце 01 жовтня поточного року. У вчиненні злочину викритий 44-річний місцевий мешканець. Проводиться перевірка на причетність особи до скоєння аналогічних злочинів.
Перевірено 13 власників зброї, у відношенні одного складено адміністративний протокол за ст. 192 КУпАП «Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік» та особи, які перебувають на обліку, в тому числі 6 неповнолітніх, проведено профілактичну роботу з вихованцями «Сєвєродонецької школи-інтернату». Загалом, протягом доби виявлено 15 адміністративних правопорушень.