Під загрозою залишитися без тепла опинились 769 багатоквартирних будинків

Під загрозою залишитися без тепла опинились 769 багатоквартирних будинків

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки щодо попередження виникнення надзвичайної ситуації через припинення газопостачання підприємств теплоенергетики області відбулося в Луганській облдержадміністрації, передає прес-служба відомства.

Відомо, що представники ПАТ «Луганськгаз» надіслали повідомлення КП «Лисичанськтепломережа», КП «Первомайськтеплокомуненерго», КСТП «Рубіжнетеплокомуненерго» про припинення газопостачання підприємств, мотивуючи відсутністю у споживача (його постачальника) підтверджених обсягів природного газу (лімітів) на відповідний розрахунковий період.

Таким чином, під загрозою залишитися без тепла опинилися близько 40 навчальних закладів, 24 дошкільних закладів, 19 закладів охорони здоров’я та 769 багатоквартирних будинків.

При цьому існуюча заборгованість по газопостачанню відповідно до вимог Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних і теплогенеруючих організацій і підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії» оформлена договорами реструктуризації від виробників теплової енергії, які очікують підписання з боку НАК «Нафтогаз України».

За підсумками засідання заступник губернатора області Вадим Данієлян дав доручення ВАТ «Луганськгаз» протягом опалювального сезону забезпечити безперебійне газопостачання теплопостачальних і теплогенеруючих підприємств області з метою стабільного проходження осінньо-зимового періоду.