Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр подарував маленьким глядачам нову казку

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр подарував маленьким глядачам нову казку

26 листопада 2017 року Луганський український театр запросив маленьких глядачів на прем’єру музичної казки «Як врятувати Мережину». На виставу завітала авторка, сучасна українська драматургиня Лана Ра. Символічним є те, що, п’єса, будучи неодноразово відміченою на різноманітних фестивалях і конкурсах, розпочала своє сценічне життя саме на Луганщині. Письменниця зауважила, що діти на Сході України більше за інших потребують уваги й опіки, приємних емоцій і нових яскравих вражень.

За сюжетом незвичайна країна, яку колись прикрашали яскраві багатокольорові лани, візерунчасті дерева, плетені різнобарвні будиночки та вигаптувані доріжки, потребує допомоги. Її мешканці, заворожені й безвладні, майже німі, все що роблять – плетуть чорне вбрання Павукові. Але, надія, що має жити в серці кожного, дружба, яка об’єднує, і віра у перемогу – допомагають повернути барви й пісні дивовижній Мережині.

Після вистави діти змогли ближче познайомитись із персонажами казки, а також разом із ними і авторкою заспівати веселу пісню мережинців.