Депутат з Сєвєродонецька “забув” задекларувати півмільйонну інвестицію

Депутат з Сєвєродонецька “забув” задекларувати півмільйонну інвестицію

Сєвєродонецька прокуратура відкрила справу щодо депутата місцевої ради Віктора Пилипенка, який “забув” задекларувати півмільйонну бізнес-інвестицію.

Про це у відповідь на звернення юристів проекту “Тисни!” (Bihus.Info) повідомили в місцевій прокуратурі.

За даними активістів Громадського руху ЧЕСНО, Віктор Пилипенко є найбільшим власником землі серед депутатів Сєвєродонецької міської ради (12 Га) і водночас очолює рейтинг депутатів з найнижчим доходом у 2016-му. У декларації він вказав, що є безробітним і за рік не заробив нічого, однак в активах позначено 2,5 млн грн готівки.

Депутат вказав частки в статутних капіталах 5 товариств з обмеженою відповідальністю (без вартості у грошовому вираженні), однак жодного доходу, відповідно до декларації, ці інвестиції не принесли.

Та найцікавішу компанію, яка фігурує у кримінальній справі про розтрату і співзасновником якої на 01.12.2016 року він значився в реєстрі, депутат не задекларував. Мова йде про підприємство ТОВ «ПРОМТЕКС», в яке Віктор Пилипенко вклав 435 000 грн.

На питання щодо бізнесу, депутат Пилипенко спочатку повідомив, що не може дати коментар через поганий зв’язок. За кілька днів ситуації повторилась, після чого Віктор Пилипенко вимкнув телефон. Загалом, за даними активістів Громадського руху ЧЕСНО, депутат Пилипенко зробив внесків до статутних фондів різних ТОВок на 20,68 млн грн, які не відображені у декларації.

За ознаками правопорушення за ст.366-1 - Декларування недостовірної інформації - активісти звернулись до юристів “Тисни!”, а ті, в свою чергу, до правоохоронців. Відповідно до цієї статті, депутату загрожує штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.