SPA-манікюр у Сєвєродонецькому професійному ліцеї

SPA-манікюр у Сєвєродонецькому професійному ліцеї

Останнім часом сфера краси стрімко набирає обертів. Збільшується кількість людей, які бажають бути доглянутими за допомогою професіоналів. Кожного дня з’являються нові технології та матеріали, щоб зробити красу довершеною.

Тому кожен педагог професійної освіти та кожен випускник з відповідних професій обов’язково мають володіти інноваційними технологіями та застосовувати в своїй роботі сучасні матеріали. Саме для цього 23 листопада на базі Державного навчального закладу «Сєвєродонецький професійний ліцей» відбувся обласний цільовий семінар виробничих технологій у сфері послуг з професії «Манікюрник», який зібрав наставників і учнів з професійно-технічних закладів Рубіжного, Старобільска та Лисичанська. Організатором як завжди виступив Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти Луганської області. З привітальним словом і побажаннями плідної праці виступила директор Сєвєродонецького професійного ліцею Грошева Валентина Василівна.

На початку викладач манікюрної справи Ніколенко Ярослава Володимирівна презентувала «Базу даних клієнта майстра нігтьового сервісу», яка є дуже актуальною зараз у провідних салонах краси. Потім майстер виробничого навчання з професії «Манікюрник» Малинова Олена Юріївна представила майстер-клас «SPA процедура - парафінотерапія», який супроводжувався одночасно відеозйомкою та демонстрацією виробничого процеса на великому екрані, що дає змогу побачити всі тонкощі навіть на відстані. Мабуть, самим цікавим етапом став workshop учасників семінару, на якому вони спробували виконати самостійно парафінотерапію, а найбільше поталанило тим, хто мав можливість відчути на собі ефект SPA-процедури. Також під час зустрічі майстри виробничого навчання Малинова О.Ю. та Орлянко Н.В. звітували перед присутніми щодо участі у ХХ чемпіонаті України з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та макіяжу, на якому учениця Сєвєродонецького профліцею Шестакова Дар’я стала бронзовим призером номінації «Коктейльна зачіска з елементами плетіння» серед 33 претендентів в категорії «Юніор». Розповіли, як проходила підготовка, з якими проблемами зіштовхнулися, які ідеї з’явилися вже після чемпіонату.

В цілому, захід справив на всіх позитивне враження, про що свідчать листи рефлексії учасників семінару, кожен з яких отримав на приємну згадку сертифікат і подарунок. Поспілкуватися, поділитися не тільки проблемами, а й новинами, досвідом і досягненнями з колегами – це необхідно для сучасної освіти.