«Всеукраїнський тиждень права» стартував у Сєвєродонецьку

«Всеукраїнський тиждень права» стартував у Сєвєродонецьку

Права дитини, права людини, громадянина, учнях – у цих поняттях сьогодні допомагали розібратися поліцейські учням Сєвєродонецького професійного ліцею.

Можливість вільно користуватися своїми правами та дотримуватись обов’язків настає лише тоді, коли змалечку дитині прищеплюють норми права та розповідають про них відповідно до віку. Правова обізнаність є невід’ємною складовою у формуванні світогляду кожної людини, вона дозволяє проявляти свою громадську позицією та бути активним членом суспільства.

Сьогодні інспектор ювенальної превенції Сєвєродонецького відділу поліції Вадим Мостовой спільно з дільничним офіцером поліції Дмитром Пушкаренко зустрілись з учнямиСєвєродонецького професійного ліцею. Темою розмови стали саме права та обов’язки, які надає Конституція України, та способи їх реалізації в сучасному житті.

Жіноча аудиторія дуже жваво відреагувала на розповідь про те, як не стати жертвою злочину. Приклади із життя та детальний аналіз подій допоможе у майбутньому уникнути неприємних ситуацій, які можуть очікувати дівчат.

Теми «шахрайства», «мінна безпека» та «відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень» теж не оминули увагою поліцейські. Сподіваємося що дівчата запам’ятають не лише свої права, а й обов’язки.