Вбивцю покарано.

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України та таємного викрадення чужого майна (крадіжці), вчиненого повторно, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України.
     Так, 30 березня 2016 року, приблизно о 21 годині, громадянин К., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прийшов додому до своєї знайомої громадянки О., та запропонував їй здійснити статевий акт, на що остання погодилась. Під час статевих зносин, громадянка О. несподівано, стала звинувачувати К. в тому, що він зламав її персональні данні в соціальних мережах, через що між ними виник словесний конфлікт, який переріс в сварку.
     Під час сварки у К. виник злочинний намір, направлений на умисне вбивство громадянки О., реалізуючи який, у той момент коли остання намагалася підвестися з підлоги, застосовуючи насильство, небезпечне для її життя, усвідомлюючи, що в результаті його злочинних дій може настати смерть потерпілої та бажаючи настання таких наслідків, став позаду О. обхватив її шию двома руками та став душити її до тих пір, поки остання не перестала дихати. Після чого, з корисливих спонукань, таємно, шляхом вільного доступу заволодів майном громадянки О., а саме мобільним телефоном Нокіа х6, розпорядившись ним на свій розсуд.
     Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 01.12.17 громадянина К. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 185 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років 6 місяців.

Є.Бершинський, заступник керівника Сєвєродонецької місцевої прокуратури