В Сєвєродонецьку відбулося "мотиваційне чаювання"

В Сєвєродонецьку відбулося "мотиваційне чаювання"

Активісти громадської організації «Медіапростір Україна» в партнерстві з ГО «Луганський прес-клуб» та «Сіті Хаб» провели мотиваційне чаювання.

В ході заходу учасники ознайомились з діяльністю ГО «Медіапростір Україна», яка розпочала свою діяльність у м. Дніпро та на сьогодні створила Луганське обласне відділення. Організація займається переважно розвитком інтернет-простору, об’єднуючи новинні та громадські інтернет-ресурси. Та на сьогодні реалізує проект із дослідження фінансового стану місцевих медіа. Луганська область стала першою у моніторингу, що проводиться в рамках цього проекту. Ініціативу реалізує партнерська організація «Луганський прес-клуб».

Для журналістів було організовано презентацію ініціативи зі створення креативного простору ГО «Луганський прес-клуб», в рамках якої проводився тренінг для волонтерів простору. Проведення тренінгу підтримано Проектом Програми Розвитку ООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», що реалізовано за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції, в рамках підтримки міні-ініціатив у рамках Конкурсу для груп активних громадян, що брали участь у візитах по обміну досвідом на тему: «Діалог: соціальна єдність для вирішення проблем громад за принципом “знизу до гори”» в Луганській області та Донецькій області”. Ініціатива реалізована в партнерстві з Сєвєродонецькою міською радою та комунальним підприємством «Сєвєродонецький дитяче-юнацький комплекс «Юність». За проектом сформовано креативну команду, до якої увійшли журналісти, активісти громадських організацій, художники, музиканти, бібліотекарі, педагоги закладів освіти. В ході тренінгу проведено фокус-групу з формулювання проблем міста Сєвєродонецька за кластерами: суспільство, екологія, люди з обмеженими можливостями, спорт, здоров’я, спілкування, освіта, тварини, благоустрій міста, музичний розвиток, образотворче мистецтво. Учасниками мотиваційного чаювання запропоновано визначені проблеми обговорити в ході роботи прес-клубу.

Учасниками заходу визначено потреби та проблеми щодо журналістики та діяльності інтернет-видань Луганщини. Такі як недофінансування ЗМІ, недостатність поповнення бюджету медіа за рахунок рекламі, невміння користуватися знаннями щодо отримання грантів, недостатність аналітичних матеріалів в ЗМІ, невміння посувати сайти в мережі інтернет, тощо.

Обговорили громадські ініціативи в роботі інформаційного простору Луганщини. ГО «Луганський прес-клуб» відновлює засідання із запрошенням гостей (політиків, громадських діячів, представників освіти, культури та спорту) та діяльність зі створення креативного простору. ГО «Медіапростір Україна» в партнерстві з Департаментом масових комунікацій ЛОДА та ГО «Луганський прес-клуб» 15 грудня проведе круглий стіл за участю місцевих медіа Луганщини та представників бізнесу із визначенням можливостей покращення роботи рекламного ринку області.
 

Галерея зображень

Мотиваційне чаювання

Тетяна ВЕРГУН