Заходи представництва Сєвєродонецької місцевої прокуратури для повернення майна громаді

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою вживаються заходи представництва інтересів держави в суді, які полягають у здійсненні процесуальних та інших дій, спрямованих на захист інтересів держави.
Зокрема підставою для звернення прокурора до суду є факти використання орендарями нежилих будівель та споруд, після закінчення терміну дії договору оренди.
     Так, до Господарського суду Луганської області місцевою прокуратурою пред'явлено позовну заяву про повернення територіальній громаді м.Сєвєродонецька приміщення загальною площею 229,0 кв. м. та вартістю понад 53 тис. гри., яке безпідставно перебувало в користуванні орендаря.
     Господарським судом Луганської області задоволено позов прокурора та зобов’язано орендаря повернути у розпорядження місцевої громади орендоване приміщення.
     Завдяки вжитим Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою заходам представницького характеру територіальна громада м. Сєвєродонецька отримала можливість ефективно використовувати приміщення, яке перебуває в комунальній власності.
     Протягом поточного року Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою до господарського суду Луганської області спрямовано п’ять позовних заяв з питань державної та комунальної власності на суму 650 тис. грн., чотири з яких задоволені в повному обсязі. Одна позовна заява на даний час знаходиться на розгляді в суді.

А. Доманчук , прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури