На Луганщині поліцейські проводять уроки з правового виховання в школах та інтернатах

На Луганщині поліцейські проводять уроки з правового виховання в школах та інтернатах


Всеукраїнський тиждень права продовжує «крокувати» по населених пунктах Луганської області. Під час проведення уроків з правового виховання поліцейські розповідають неповнолітнім про їх права, способи їх захисту та пропонують свою допомогу в цьому.
Так, вчора поліцейські зустрілись з вихованцями Сєвєродонецької школи-інтернату та подарували дітлахам правову літературу, надану міжнародною правозахисною організацією «Ла Страда».
Начальник сектору моніторингу Сєвєродонецького відділу поліції підполковник поліції Віталій Коваленко наголосив про необхідність присікання будь-яких проявів насильства, як серед вихованців школи, так і у відношенні них з боку інших осіб. - Поліцейські завжди готові прийти на допомогу, ви маєте лише повідомити про таке, - зазначив Віталій Олександрович.
Різноманітність прав, якими наділена людина, обов’язки та відповідальність неповнолітніх – про це розповів інспектор ювенальної превенції Сєвєродонецького відділу поліції старший лейтенант поліції Вадим Мостовой.
- Діти – найбільш вразлива категорія населення, яка страждає від насильства, і в силу віку, не може повноцінно відстояти свої права в суспільстві. Саме тому, - підкреслив лейтенант поліції Вадим Мостовой, - ми намагаємось розповідати неповнолітнім про їх права та навчаємо їх, як вони повинні себе поводити, щоб не дати себе образити.
Для дітей, позбавлених батьківського піклування, поліцейські є дорослими наставниками, тому і намагаються спрямувати дитину на вірну стежку, яка приведе до успіху та благополуччя.