Поліція проти домашнього насильства

Поліція проти домашнього насильства


Сєвєродонецькі поліцейські продовжують роботу з профілактики та протидії домашньому насильству. Головним завданням правоохоронців є зміна моделі поведінки «домашнього дебошира» та його жертви.
До відділу дільничних офіцерів поліції протягом цього року звернулися 435 заявників, які стали жертвами насильства з боку своїх рідних. За всіма фактами була проведена ретельна перевірка: 121 особа була взята на облік як особа, яка вчиняє домашнє насильство в сім’ї, у відношенні 87 складено адміністративні протоколи за ст. 173-2 «Вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми», порушено 28 кримінальних проваджень за ст. 125 КК України «Умисне легке тілесне ушкодження» та 1 провадження за ст. 122 КК України «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження».
До кожного правопорушника застосовуються заходи з попередження проявів насильства у подальшому, проводяться індивідуальні бесіди як з самим порушником, так і з членами родини, за участі психологів та соціальних працівників. В разі, якщо жертвою або свідком проявів насильства стала дитини залучаються співробітники ювенальної превенції.
Лише особиста відповідальність кожного громадянина та неприпустимість будь-яких проявів насильства допоможе подолати цю проблему та викорінити її зовсім. Не залишайтеся байдужими до того, що коїться у сусідів, на вулиці чи в магазинах. Зупинимо насильство разом! Телефонуйте «102»!