Прокуратура Луганщини наполягає на закритті десяти дитячих садків

Прокуратура Луганщини наполягає на закритті десяти дитячих садків

Прокуратура Луганської області наполягає на дотриманні вимог пожежної безпеки у дошкільних навчальних закладах області, повідомляє прес-служба відомства.

Керівництвом прокуратури Луганської області пред’явлено 10 адміністративних позовів до Луганського окружного адміністративного суду про визнання незаконною бездіяльність керівництва дошкільних навчальних закладів з питань додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Приводом для цього стали недоліки, виявлені прокуратурою під час опрацювання інформації щодо стану цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки дитячих садків.

Зокрема, мова йде про невідповідність планів евакуації дітей та дорослих, відсутність систем пожежної сигналізації, достатньої кількості первинних засобів пожежогасіння, пристроїв захисту будівлі від прямих попадань блискавки та евакуаційного освітлення.

Також у дитсадках не визначені заходи безпеки щодо дій персоналу у нічний час, відсутні засоби радіаційного та хімічного захисту персоналу.

Прокуратура Луганщини вимагає через суд визнати незаконною бездіяльність дошкільних навчальних закладів, а також зупинити роботу дитсадків до повного усунення порушень законодавства у вказаній сфері.

На теперішній час позови перебувають на розгляді суду.