Засуджено шахрая

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво та підтримання державного (публічного) обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах).
     Досудовим розслідуванням установлено, що протягом 2015 року мешканець міста Сєвєродонецька неодноразово разом зі своїм знайомим вводили в оману літніх людей та заволодівали їх грошовими коштами.
     Так, шахраї розробили злочинну схему, за якою один телефонував потерпілим особам та, представляючись співробітником поліції, повідомляв хибну інформацію про те, що їх близькі родичі, зокрема онуки або діти, нібито вчинили кримінальне правопорушення та перебувають у відділі поліції. Злочинець вказував, що для уникнення кримінальної відповідальності необхідно сплатити певну суму грошових коштів, після чого, за вказаними адресами забирав гроші.       Таким чином злодії отримали майже 450 тисяч гривень.
     Вироком Сєвєродонецького міського суду вказану особу визнано винною у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненим повторно за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.
     Щодо інших учасників злочину триває досудове розслідування.

Д.В. Грінченко, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури