Крадія з підвальних приміщень багатоповерхових будинків затримано

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого повторно, поєднане з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 2, 3 ст. 185 КК України.
     Встановлено, що 38-річний, неодноразово судимий мешканець м. Сєвєродонецька, який перебуває на обліку у лікаря-нарколога з синдромом наркотичної залежності, звільнившись з місць позбавлення волі, на шлях виправлення не став та продовжив злочинну діяльність.
     Так, протягом травня-серпня поточного року вказана особа, вирішивши поживитися, шляхом підбору ключа, проникав до підвальних приміщень багатоповерхових будинків міста, звідки здійснив 21 крадіжку. У результаті чого викрадено 13 велосипедів, інструменти, автозапчастини та інше.
     Слідством визнано 20 потерпілих осіб у кримінальному провадженні, яким завдано матеріальної шкоди на загальну суму майже 50 тис. грн.
     За клопотанням Сєвєродонецької місцевої прокуратури, слідчим суддею, стосовно вказаної особи, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Судовий розгляд кримінального провадження триває.
     Довідково: санкція ч. 2, 3 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

О.Колпакова, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури