Незаконне зберігання бойових припасів тягне кримінальну відповідальність.

     Злочини даної категорії є достатньо поширеними: кримінальні правопорушення проти громадської безпеки, до яких відносяться зазначені протиправні дії, згідно зі статистикою є одними з найчисельніших злочинів, за які громадяни засуджуються українськими судами.
     Одним із прикладів, взимку цього року, до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно місцевого жителя, за фактом придбання, носіння та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.
     Установлено, що обвинувачений, знаходячись в лісосмузі на в’їзді до міста Сєвєродонецька знайшов корпус від ручної бойової гранати РГД-5 та підривач УЗРГМ-2 для ручних гранат та залишив їх собі, перенісши за місцем свого мешкання.
     Потім, злочинець переніс зазначені предмети зі свого місця мешкання до одного із кіосків, де, в ході проведення огляду місця події,співробітниками Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області, виявлено та вилучено у останнього заборонені предмети, які в сукупності являються бойовим припасом - ручною осколковою гранатою РГД-5.
     Сєвєродонецька місцева прокуратура забезпечує у повній мірі державне обвинувачення винуватців даної категорії проваджень. Злочинця чекає справедливе покарання за вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років.

Зінченко Ю.С., прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури