Діти за кермом – небезпека.

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні, за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тілесні ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286 КК України).
     Так, у серпні 2017 року, у вечірній час доби, перебуваючи у тверезому стані, водій автомобіля Д., рухався по автодорозі сполученням смт. Борівське - м. Сєвєродонецьк.
     В цей час, неповнолітня дівчина А. на скутері, який належить батькові та яка не мала прав на керування транспортним засобом, також рухалась цією дорогою. При включеному покажчику лівого повороту, дівчина стала виконувати маневр повороту ліворуч.
     В свою чергу, водій автомобіля, при виконанні маневру обгону скутера, допустив зіткнення, в результаті чого водій скутера - неповнолітня А. отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.
     У зв’язку з примиренням винного з потерпілою та відшкодуванням завданої, внаслідок кримінального правопорушення, шкоди Сєвєродонецький міський суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

А. Доманчук, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури