Стан протидії та запобігання корупції в 2017 році

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції» та ст. 250 Кодексу України про адміністративні правопорушення, забезпечено участь при розгляді судом справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
     Упродовж 2017 року за участю прокурорів місцевої прокуратури Сєвєродонецьким міським судом розглянуто 17 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією відносно 15 осіб. За результатами розгляду 12 осіб визнано винними у вчинені адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Судові рішення набрали законної
сили.
     Зокрема за порушення вимог фінансового контролю у тому числі за несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані - до відповідальності притягнуто 8 осіб. За порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів - до відповідальності притягнуто 2 особи. За порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності - до відповідальності притягнуто 2 особи.
     Крім того місцевою прокуратурою постійно вживаються заходи з метою недопущення та запобігання вчинення порушень антикорупційного законодавства. З цією метою місцевою прокуратурою в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» за 2017 рік внесено 10 подань з метою призначення та проведення службових розслідувань для встановлення причин та умов, що зумовили допущення порушень вимог антикорупційного законодавства.

Онофрейчук М., прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури