Чому людина стає жертвою шахрая?

«Я завжди вважала, що зі мною такого не станеться», це перша фраза, яку чують правоохоронці при зверненні громадян, які постраждали від шахрайських схем нечистих на руку злочинців. Чому, здавалося б, обізнана людина стає жертвою шахрая?

В м. Сєвєродонецьк дільничні офіцери поліції продовжують роботу з попередження такого виду майнового злочину як «Шахрайство». Печатні інформаційні матеріали вже розміщені майже у кожному громадському закладі, торгівельній точці та на зупинках громадського транспорту.

Під час проїзду у тролейбусах громадяни чують інформацію про найпоширеніші види шахрайських дій, проте звернення за допомогою розшукати злочинця та повернути гроші продовжують надходити.

То що ж змушує нас віддавати свої гроші? Про це запитали правоохоронці на своїх дільницях у місцевих мешканців. Найпоширенішими відповідями стали: «Мене ніби то зачарували! Я насправді чула голос свого сина, який плакав та просив допомоги! Я сподівався, що доля посміхнулася мені і я виграв приз навіть без участі у розіграші! Він назвав свою посаду та анкетні дані!».

Спільним при всіх випадках шахрайств є:

  • змушення прийняти миттєве рішення під тиском, злочинець не дозволяє відключити телефон та перервати бесіду;
  • поруч ви чуєте плач людини, яку мимоволі сприймаєте, як свого родича;
  • шанс миттєвого збагачення, проте у вас є декілька секунд на перерахування певної суми;
  • безумовний зиск з укладення раптової угоди чи придбання товару.

Сьогодні більше 50 сєвєродончан поспілкувалися зі своїми дільничними, отримали пам’ятки, поради та корисну інформацію, яка може допомогти врятувати свої заощадження від злочинних посягань.

Робота поліцейських не зупиняється. Не соромтеся проконсультуватися у правоохоронця в разі виникнення підозри, що маєте справу з шахраєм. Будьте пильними та обережними, не дайте себе ошукати!