Поліцейські Луганщині прийняли участь у тренінгу UNFPA

Поліцейські Луганщині прийняли участь у тренінгу UNFPA

В Сєвєродонецьку пройшов тренінг для медичних працівників з протидії гендерно-обумовленому та домашньому насильству, організованому Фондом ООН в галузі народонаселення, БФ «Здоров’я жінки та планування сім’ї» за підтримки МОЗ України.

Правоохоронці, так само як і медичні працівники, надають допомогу жертвам насильства. Саме тому злагоджені та координовані єдиною тактикою дій поліцейських та медиків при виникненні надзвичайних ситуацій є запорукою кваліфікованої та повної допомоги постраждалим.

Задля підвищення рівня обізнаності та кваліфікації співробітників цих структур у боротьбі з гендерно-обумовленим та домашнім насильством радником з проблемних питань представництва Фонду ООН з народонаселення в Україні Богданом Підвербицьким та головою правління БФ «Здоров’я жінки та планування сім’ї» Галиною Майструк був організований та проведений розширений тренінг.

Окрім медичних питань, які були дослідженні співробітниками представництв МОЗ України в Сєвєродонецьку, учасники тренінгу детально вивчили алгоритм дій при ідентифікації жертви насильства та стан взаємодії лікарів та правоохоронців.

Старший дільничний офіцер Сєвєродонецького відділу поліції майор поліції Дмитро Палієнко щоденно стикається з проявами насильства та їх наслідками, тому з перших вуст лікарі дізналися процедуру надходження заяв про випадки гендерно-обумовленого та домашнього насильства та порядок дій при їх виявлені.

«Пілотний проект «ПОЛІНА» забезпечив надання миттєвої та кваліфікованої допомоги жертвам насильства. Безумовна співпраця лікарів та правоохоронців спрямована на виявлення, надання допомоги, протидію домашньому насильству та оздоровленню суспільства цілком», - констатував Дмитро Палієнко.