У Сєвєродонецьку презентували книги місцевих авторів

У Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» Громадська організація «СЕПСІС» (Северодонецкая экономико-политологическая студия исследования социума) провела чергове засідання Літературного клубу Луганщини. На ньому пройшло знайомство з книгами місцевих авторів.

Доктор філософських наук Олександр Єрьоменко презентував свою книгу «Роздуми про Луганську Вандею». Це своєрідний щоденник спостережень та роздумів про події зими-весни у Луганську 2014 року.

Заслужений журналіст України Семен Перцовський розповів про альманах «Обрій» до якого включені оповідання та вірші місцевих авторів Луганщини. Він відзначив велику роботу керівника літературного об'єднання "Обрій" Зінаїди Новоточенової та заступника головного редактора газети "Сєвєродонецькі вісті" Ірини Ситник з укладення цього альманаху, присвяченого 50-річчю об'єднання та 90-річчю його засновника Йосипа Курлата. Цьому чудовому поету присвячений вміщений в альманасі нарис "Від Курлата до Курлата" С.Перцовського.

Заслужений тренер України, Почесний громадянин Сєвєродонецька Роберт Чирьян подякував цього журналіста за допомогу у підготовці книги «Велике життя у великому тенісі». Презентуючи цю свою роботу, він розповів про становлення та розвиток цього виду спорту в Сєвєродонецьку та Луганській області. Книга видана у місцевій друкарні "Петіт" за сприянням благодійного фонду "Заради майбутнього" та розпочинає серію "Почесні громадяни Сєвєродонецька", яку планується продовжити.

Учасники зустрічі одержали відповіді на питання щодо теми цих цікавих видань, а також акції «Мета-текст-Луганщини» й конкурсу з написання творів із суспільно-політичної, економічної та краєзнавчої тематики Луганської області.

П. АРСЕНЬЄВ