Із залу суду

    Громадянка К. неодноразово вживала спиртні напої разом з Г., який мешкав в одному з гуртожитків м. Сєвєродонецька.
    Наприкінці липня 2017 року після святкування чергового свята, вона вирішила заволодіти телевізором сусідки з метою подальшого його продажу та використання виручених коштів для придбання алкоголю.
    Дочекавшись пізнього часу доби, коли гр-н Г. заснув в своєму помешканні, вона вибила рукою двері сусідки та заволоділа телевізором марки « Daewoo ». За допомогою викликаного таксі, відвезла телевізор до ломбарду та заклала за 300 грн.
    Перевіряючи заяву потерпілої А. про скоєння крадіжки майна з проникненням до помешкання співробітники поліції Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області при проведенні оперативно-розшукових заходів встановили місцезнаходження телевізора та вилучили його відповідно до вимог діючого законодавства.
    Слідчий Сєвєродонецької поліції оглянув вилучене майно, визнав його речовим доказом у кримінальному провадженні та повернув потерпілій.
    Враховуючи, що в ході проведення досудового розслідування зібрано достатньо доказів провини гр-ки К., їй вручено постанову про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.3 КК України та обвинувальний акт спрямовано для розгляду по суті до Сєвєродонецького міського суду.
    Після розгляду справи по суті К. визнано винною у крадіжки майна з проникненням до помешкання та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України з врахуванням пом`якшуючих обставин та стану здоров`я підсудної, суд звільнив останню від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік та поклав обов`язки, передбачені ст. 76 КК України.

О.В. Кудрявцева, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури