На Луганщині громадяни почали добровільно здавати зброю

На Луганщині громадяни почали добровільно здавати зброю

 

З 1 квітня на території Луганської області розпочався «Місячник добровільної здачі зброї». Три гладкоствольних рушниці, газовий пістолет та обріз здали мешканці м. Сєвєродонецьк з початку «місячника».

Так, вчора, до Сєвєродонецького відділу поліції надійшло повідомлення 79-річної жінки, яка повідомила, що під час прибирання, вона виявила у речах свого померлого сина зброю. При огляді, слідчо-оперативною групою був вилучений обріз мисливської рушниці «Іж-58 м-1», 12-го калібру. Вилучена зброя спрямована для проведення експертизи, у тому числі для перевірки її походження.

Три рушниці та газовий пістолет громадяни здали для отримання дозволу на носіння та зберігання.Натепер поліцейськими проводяться необхідні перевірки для надання такого дозволу.Дану зброю громадяни отримали від родичів.

Поліція закликає здати зброю та боєприпаси, в разі відсутності дозволу на їх зберігання. Інформацію про порядок здачі чи належної реєстрації отриманої від родичів/знайденої зброї можна отримати за телефоном: 102.