На Луганщині поліцейські провели «спецоперацію» по затриманню озброєних злочинців та звільненню заручника

 

Вчора, за вказівкою Голови Національної поліції України Сергія Князєва, під егідою Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, робочою групою Національної поліції України була перевірена готовність правоохоронців Луганщини діяти в екстремальній ситуації.

О 08.28 до чергової частини ГУНП надійшло «повідомлення» про те, що троє невідомих у масках на автомобілі «Audi А6» чорного кольору на вул. Сметаніна м. Сєвєродонецьк заблокували рух автомобіля «Range Rover Sport». З вогнепальної зброї поранили водія, викрали його сумку зі значною сумою грошей та зникли на його автомобілі.

Негайно було сформовано ситуаційний центр, на території міста Сєвєродонецька та області було введено план «Сирена». Перекрито виїзди з міста та розіслано орієнтування прикмет злочинців та транспортного засобу всім підрозділам поліції.

Вже через декілька хвилин екіпаж патрульної поліції виявив автівку «зі злочинцями» та почав її переслідування. «Злочинці» покинули автомобіль на вул. Шосе Будівельників м. Сєвєродонецьк, «захопивши» заручника, забігли у покинуту будівлю АЗС та «відкрили» вогонь по працівникам поліції.

Ситуаційним центром негайно були введені операції «Грім» та «Заручник». Сформовані групи захоплення, оточення та блокування.

На місце події на броньованому спецавтомобілі «Варта» прибули співробітники «КОРД», які за лічені хвилини проникли до АЗС, затримали злочинців та звільнили заручника, якого швидкою допомогою «доставили» до лікарні.

По завершенні спецоперації кінологи та вибухотехніки ретельно обстежили приміщення АЗС та автомобіль злочинців, після чого слідчо-оперативна група провела огляд місця події та вилучила зброю та інші речові докази злочинних дій «розбійників».

Оцінка діям правоохоронців під час проведення «спецоперації» буде надана робочою групою Національної поліції України.

https://lg.npu.gov.ua/news/navchannya/na-luganshhini-policzejski-proveli-speczoperacziyu-po-zatrimannyu-ozbrojenix-zlochincziv-ta-zvilnennyu-zaruchnika/