Шахрайка понесла заслужене покарання

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне (публічне) обвинувачення стосовно мешканки Сєвєродонецька за фактами вчинення нею 31 епізоду шахрайських дій, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 1, 2 ст. 190 КК України.
     Встановлено, що 43 річна мешканка м. Сєвєродонецька, працюючи в магазині з продажу метало-пластикових вікон, вирішила покращити свій майновий стан шляхом обману клієнтів.
     Так, протягом березня-вересня 2016 року вказана особа укладала договори та отримувала гроші за виготовлення та встановлення метало-пластикових конструкцій жителям міста Однак, умови вказаних договорів не виконувала, а грошима, сплаченими заявниками розпоряджалась на власний розсуд.
     Слідством визнано 31 потерпілу особу в кримінальному провадженні, яким завдано матеріальної шкоди на загальну суму майже 250 тис. грн.
     За клопотанням Сєвєродонецької місцевої прокуратури слідчим суддею стосовно вказаної особи застосовано запобіжний захід у вигляді застави.
     В ході судового розгляду обвинувачена визнала свою провину та цивільні позови потерпілих в повному обсязі, а також відшкодувала більшу частину завданої матеріальної шкоди.

     Вироком суду жінку визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1, 2 ст. 190 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки з застосуванням положень ЗУ «Про амністію в 2016 році»

А. Черствая, прокурор місцевої прокуратури