Стан розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із порушенням правил безпеки руху на дорогах

     Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із порушенням правил безпеки руху на дорогах.
     Всього у 2017 році Сєвєродонецьким ВП ГУНП в Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 70 фактів порушення водіями правил безпеки дорожнього руху, що призвело до отримання потерпілими тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості. За 1 квартал 2018 – 11.
     За весь минулий рік до Сєвєродонецького міського суду прокуратурою спрямовано 21 обвинувальний акт у кримінальних провадженнях за фактами скоєння дорожньо-транспортних подій з різними ступенями наслідків, які кваліфіковані органами досудового розслідування за частинами 1 та 2 статті 286 Кримінального кодексу України, оскільки в результаті ДТП потерпілі отримали тілесні ушкодження, які відносяться до категорії середньої тяжкості або тяжких. У 1 кварталі 2018 року спрямовано 4 таких обвинувальних акта.
     Сєвєродонецьким міським судом у 2017 році розглянуто 22 обвинувальні акти вказаної категорії (з урахуванням направлених в минулі роки). Винні особи засуджені до різних видів кримінальних покарань або у кримінальних провадження прийнято рішення про їх закриття на підставі ст. 46 КК України, оскільки винний і потерпілий примирились та потерпілому відшкодовано збитки.
     У 2018 році судом розглянуто та прийнято рішення по 4 обвинувальних актах.

І.Джунь, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури