Сонячна енергія працює на Луганщині

Сонячна енергія працює на Луганщині

Нещодавно було введено в експлуатацію першу чергу першої в Луганській області автономної сонячної електростанції.
Вона була інстальована (встановлена) в мальовничому місті – парку активного сімейного відпочинку «ФІЄСТА», що розташований на вул. Об’їзній, м. Сєвєродонецьк.

Інсталятор – підприємство «ABC-solar» (м. Харків), що займається даною діяльністю багато років та має за плечима десятки подібних реалізованих проектів.

Вибір джерела енергії обумовлений тим, що відстань від парку до існуючих електромереж перевищує кілометр, і кошторисна вартість приєднання до них сягала аж за мільйон гривень.

Раніше, протягом майже двох років існування парку «Фієста», потреба в електроенергії даного закладу відпочинку вирішувалася шляхом роботи бензинового генератора, СЕС у порівнянні з котрим, безумовно, значно екологічніше.
Зараз же, потужність встановленої СЕС дозволяє живити від екологічно чистої енергії Сонця як музичну апаратуру, морозилки для морозива, холодильники для напоїв, так і електроінструмент для монтажу нових атракціонів та обладнання парку.

Також, СЄС дасть можливість відвідувачам парку «Фієста» вже цього літа насолодитися відпочинком в аквазоні парку, посмакувати холодними напоями, користуватися постійно діючим відкритим Wi-Fi та розважатися на нічних дискотеках.

Сутковой Андрей