До суду спрямовано обвинувальний акт відносно особи, яка погрожувала працівнику правоохоронного органу

     Діяльність правоохоронних органів є запорукою законності та правопорядку в державі, тому важливим є наявність дієвих механізмів забезпечення її нормального функціонування.
     Погроза працівнику правоохоронного органу являє собою один з факторів, що негативно позначається на діяльності всієї системи правоохоронних органів у цілому.
     Законодавцем передбачена кримінальна відповідальність за погрозу вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.
     В поточному році, засуджений у 2017 році вироком Лисичанського міського суду громадянина С., визнано винним за ст. 187 ч.3 КК України та засуджено до позбавлення волі строком на 8 років з конфіскацією всього належного йому на праві приватної власності майна.
     Після оголошення у березні 2018 року рішення за апеляційною скаргою громадянина С., останній висловлював намір на позбавлення життя одного з працівника місцевої прокуратури, який відповідно до ст. 2 Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів» є працівником правоохоронного органу, та, який на підставі ст. 36 КПК України підтримував в суді державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно останнього громадянина.
     За результатами досудового розслідування Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою у квітні поточного року до Сєвєродонецького міського суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина С., за ч.1 ст.345 КК України для розгляду по суті.

Довідка: За вчинення злочину передбаченого ч. 1 ст. 345 КК України, передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Д. Черненко, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури