Щодо перерахунку призначення субсидій у зв'язку з закінченням опалювального періоду

До уваги мешканців міста!

Згідно з п. 14 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого ПКМУ від 22.09.1997 р. №1050 із змінами та доповненням, субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж 12 місяців, і розраховується:

  • на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;
  • на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

Перерахунок субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється у разі встановлення рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради дати початку (закінчення) опалювального періоду, що відрізняється від дати початку (закінчення) опалювального сезону, на який розраховується субсидія.

При цьому розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ (електричну енергію) для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради від 06.04.2018 р. №217, опалювальний період закінчився в 00 годин 8 квітня 2018 р. для користувачів централізованого теплопостачання.

При цьому для мешканців будинків, які обслуговуються ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» перерахунок субсидії з квітня 2018 р. буде виконаний без врахування вартості опалення, оскільки з 01.04.2018 р. ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» опалення не поновляло.

Для мешканців будинків, які обслуговує КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго», перерахунок буде виконаний з урахуванням фактичних днів надання послуги централізованого опалення.

Для мешканців, які використовують в квартирах (будинках) індивідуальне газове (електричне) опалення, опалювальний період закінчився 15 квітня 2018 р.

Управлінням праці та соціального захисту населення виконаний перерахунок субсидій, діючих у квітні 2018 р. для користувачів, які мешкають у будинках з централізованим теплопостачанням та в будинках (квартирах) з індивідуальним газовим (електричним) опаленням без збереження розміру обов’язкової частки плати.

Новий розмір призначеної субсидії та обов’язкової частки плати буде відображений в інформаційних листах по оплаті за житлово-комунальні послуги за квітень 2018 р. , які мешканці міста отримають у травні 2018 р.

УПтаСЗН міської ради