Невідворотність покарання

      Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно двох місцевих мешканців за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений повторно та за попередньою змовою групою осіб).
      Досудовим розслідуванням установлено, що мешканці міста Сєвєродонецька наприкінці грудня 2016 року відкрито, за попередньою змовою, із застосуванням погроз, заволоділи майном водія вантажного автомобіля-мешканця Харківської області, який очікував вигрузки товару на території біля прохідних Сєвєродонецького Азоту («дальнобойщика»).
     Обвинувачені Б. та С. провину свою не визнали, у суді заперечували проти скоєння ними злочину, але у ході судового розгляду кримінального провадження винуватість Б. та С. було доведено в повному обсязі та судом постановлений обвинувальний вирок з призначенням покарання грабіжникам на 4 роки 6 місяців позбавлення волі.
     Захисниками обвинувачених та самими обвинуваченими подані апеляційні скарги до Апеляційного суду Луганської області, в яких ставилося питання про призначення більш м’якого покарання, але апеляційний суд, вивчивши матеріали кримінальної справи, задовольнив апеляційну скаргу прокурора Сєвєродонецткої місцевої прокуратури на м’якість призначеного покарання та постановив новий вирок, згідно якого грабіжникам було призначено покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 186 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Л. Пройда, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури