Перевірка системи оповіщення цивільного захисту

Перевірка системи оповіщення цивільного захисту

Увага! Перевірка системи оповіщення цивільного захисту

У навчальних цілях 16 травня з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен.

Довідково. Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – це доведення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Для привернення уваги населення, перед передачею інформації подається уривчастий сигнал, який передається електросиренами та іншими сигнальними засобами, наявними на відповідних територіях.

Почувши такий сигнал, необхідно негайно увімкнути радіоприймач або телевізор, а якщо знаходитесь на вулиці – направити до найближчої установи чи закладу, де є вищезазначені приймачі або вуличні гучномовці і вислухати повідомлення управління органу управління цивільного захисту. Далі діяти без паніки і метушіння згідно отриманими вказівками.

На кожний випадок надзвичайної ситуації органами цивільного захисту готується відповідний текст звернення. Інформація передається протягом п’яти хвилин після подачі звукових сигналів.

Повідомлення органу управління цивільного захисту включає: місце і час виникнення надзвичайної ситуації; розміри та масштаби надзвичайної ситуації; час початку та тривалість дії факторів ураження; територія (райони, масиви, вулиці, будинки і т. д.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження; порядок дій при надзвичайних ситуацій та інша інформація.

Просимо дотримуватися спокою.