У Сєвєродонецьку відзначили День Європи

У Сєвєродонецьку відзначили День Європи

Сьогодні, 18 травня, з нагоди Дня Європи перед облдержадміністрацією відбулась урочиста церемонії підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу.

Цю почесну місію було покладено на заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка та Вікторію Терещук, вихованку Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності, заслуженого майстра спорту України, багаторазову переможницю міжнародних змагань, учасницю трьох Олімпіад, володарку бронзової медалі Олімпійських ігор 2008 року та чемпіонку світу серед військовослужбовців.

«Луганщина вже в 15 раз відзначає День Європи – свято, яке в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, а в серці кожного з нас, – під час промови зазначив Юрій Клименко. – Прагнення до європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни. Українці прагнуть жити в великій європейській родині. І зараз ми за це боремося, відстоюємо своє мирне майбутнє. Я вірю, що наша незламна позиція найближчим часом допоможе відродитися миру в Україні».

У свою чергу, Вікторія Терещук зазначила, що луганські спортсмени відомі не тільки в області, але й за межами держави. «Наші земляки примножують та зберігають українські традиції спорту, зміцнюють авторитет держави у світових спортивних співтовариствах», – сказала вона.

Також участь у заході взяли представники обласної влади, міжнародних організацій, силових структур, територіальних підрозділів, студентська молодь та спортсмени. Вони тримали в руках державні прапори та прапори Євросоюзу.
Почесну варту біля флагштоків несли ліцеїсти Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв «Молодої гвардії».