Як отримати податковий номер для дитини

За роз’ясненням Державної податкової інспекції м.Сєвєродонеьцька ГУ ДФС у Луганській області фізособа незалежно від віку, яка не включена до Держреєстру фізосіб - платників податків, зобов'язана особисто або через представника подати заяву для реєстрації у Держреєстрі за формою №1ДР.

Облікові картки №1ДР малолітніх осіб (до 14 років) подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Громадяни України документа для проведення реєстрації у Держреєстрі подають до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а ті, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживания або не мають постійного місця проживання в Україні, - до будь-якого контролюючого органу.

Реєстрація фізособи у Держреєстрі здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання до контролюючого органу облікової картки №1ДР.

Документ, що засвідчує реєстрацію у Держреєстрі малолітньої особи, видається одному з батьків (усиновителю, опікуну, піклувальнику) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника), протягом трьох робочих днів з дня звернення до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи та може бути продовжено до п'яти робочих днів у разі звернення до іншого контролюючого органу.

Статтею 21 Закону України від 20.11.2012 p. № 5492 «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документа, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» визначено, що кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт громадянина України. До паспорта громадянина України вноситься інформація, зокрема, про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Держреєстру фізосіб — платників податків.

Тому рекомендуємо отримати реєстраційний номер платника податків до настання дитиною 14-річного віку.